Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Ράλλυ Γερμανίας
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Ράλλυ Γερμανίας  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

Ράλλυ Γερμανίας :  Κυρίαρχες οι Citroen στο shakedown

Όπως αναμενόταν, οι Citroen επέδειξαν τη δυναμική τους στην άσφαλτο της Γερμανίας, αποδεικνύοντας και έμπρακτα ότι αποτελούν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τέσσερις C4 WRC βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, δείχνοντας ότι ο Γάλλος Κατασκευαστής έχει το πάνω χέρι για μία όγδοη νίκη στο γερμανικό αγώνα. Η διαδικασία είχε διάρκεια σήμερα τέσσερις ώρες και πραγματοποιήθηκε σε μία διαδρομή συνολικού μήκους 5,8 χιλιομέτρων. Ευτυχώς για τους οδηγούς, οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και δεν υπήρξαν βροχοπτώσεις. Τον κορυφαίο χρόνο της ημέρας, πραγματοποίησαν ο Dani Sordo και ο Petter Solberg, οι οποίοι κάλυψαν αμφότεροι τη διαδρομή σε 3:39.4! Ο νεαρός Ισπανός, που συμμετέχει για πρώτη φορά με τον νέο του συνοδηγό, Diego Vallejo, ήταν σαφώς ικανοποιημένος, επιστρέφοντας για τις ανάγκες του αγώνα στην εργοστασιακή ομάδα της Citroen. «Όλα πήγαν καλά. Φυσικά, το ότι δίπλα μου είναι ο Diego αποτελεί μία πολύ μεγάλη αλλαγή, αλλά είχαμε προλάβει να βρεθούμε νωρίτερα σε δοκιμές για τρεις μέρες μαζί στο αυτοκίνητο, ενώ ήμασταν μαζί και στην Ισπανία. Βέβαια, ο αγώνας είναι τελείως διαφορετικός, αλλά σήμερα όλα πήγαν καλά. Ο στόχος μας είναι να βρεθούμε στο πόντιουμ. Όμως, το γεγονός ότι θα ήμαστε έκτη διέλευση δεν βοηθάει το έργο μας, αφού θα έχει αρκετό χώμα μπροστά μας ο δρόμος. Αν βέβαια, δεν βρέξει τότε δεν θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Ο Solberg, που επίσης πριν από μερικές εβδομάδες άλλαξε συνοδηγό, κατάφερε να κάνει έναν εξαιρετικό χρόνο. «Ευτυχώς για εμάς, αντιμετωπίσαμε σήμερα ένα πρόβλημα με το χειρόφρενο, το οποίο και επιδιορθώσαμε, και έτσι δεν πρόκειται να συναντήσουμε κάτι αντίστοιχο στον αγώνα. Από εκεί και πέρα, δοκιμάσαμε κάποιες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, και ουσιαστικά επιβεβαιώσαμε όσες δοκιμάσαμε στις δοκιμές πριν τον αγώνα. Το αυτοκίνητο μοιάζει τέλειο και είμαι πολύ ικανοποιημένος που καταφέραμε να κάνουμε ίδιο χρόνο με τον Dani», είπε ο Νορβηγός.

Ο επτά φορές νικητής του αγώνα, κατάφερε να σημειώσει τον αμέσως επόμενο χρόνο από τους προαναφερθέντες. «Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα, όλα πήγαν καλά. Ο δρόμος ήταν στενός και γρήγορος, αλλά η αίσθηση του αυτοκίνητου ήταν τέλεια. Κάναμε κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο». Αρκετά πιο πίσω, ακολούθησε ο Kimi Raikkonen, ο οποίος κατάφερε να αποδειχθεί ένα εκατοστό του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Mikko Hirvonen, ο οποίος ήταν με τη σειρά του πιο γρήγορος από τον Francois Duval. Ο πραγματικός αγώνας, όμως, αρχίζει αύριο με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να έχουν να αντιμετωπίσουν 6 ειδικές διαδρομές, με συνολικό μήκος 134 χιλιομέτρων. Και το πλέον θετικό για τη μάχη που θα δώσουν, είναι ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αύριο δεν πρόκειται να βρέξει. Το Σάββατο είναι μία άλλη ιστορία._Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Αποτελέσματα Shakedown
1. Sordo - Vallejo Citroen C4 WRC 3:39.4
=1. Solberg – Patterson Citroen C4 WRC 3:39.4
3. Loeb – Elena Citroen C4 WRC 3:40.7
4. Raikkonen - Lindstrom Citroen C4 WRC 3:42.6
5. Hirvonen - Lehtinen Ford Focus RS WRC 09 3:42.7
6. Duval - Giraudet Ford Focus RS WRC 08 3:42.8
7. Ogier - Ingrassia Citroen C4 WRC 3:43.3
8. Latvala - Antilla Ford Focus RS WRC 09 3:44.4
9. Wilson - Martin Ford Focus RS WRC 08 3:48.3
10. Al Qassimi – Orr Ford Focus RS WRC 08 3:51.4
11. Block - Giuselmino Ford Focus RS WRC 08 3:52.2